Event kalender

15/08/2017: Geleide familiefietsentocht met fietsenwijding

Naar jaarlijkse traditie organiseert de VZW Toerisme Heusden-Zolder voorafgegaan door een fietsenwijding een fietsentocht doorheen Heusden-Zolder. Het is een unieke gelegenheid om Heusden-Zolder beter te leren kennen. De fietsroute loopt door bossen en weiden, langs domeinen, kastelen en restanten van een rijk mijnverleden, een tocht waarbij het natuurschoon de groene draad vormt, alle troeven voor een gezellige uitstap. We komen samen aan de Brasserie “The Wheels” vlak bij de BMX-piste op het Circuit Zolder waar de tocht ook eindigt. Stipt om 11:00u begeven we ons naar de Sacramentskapel, gelegen midden in het domein Circuit Zolder. Hier houden we even stil voor een korte bezinning en een fietswijding om zo onze fietstocht veilig verder te zetten. Men kan ook deelnemen aan de openluchtviering aan de Sacramentskapel welke start om 10.30u. De viering wordt vooraf gegaan door een Processie die vertrekt aan de kerk van Viversel om 9.30u.


Na de wijding begeven we ons op stap doorheen een stuk natuur dat zijn gelijke niet kent om rond 13:30u aan “Den Lavaar” toe te komen. Hier kunnen we even op adem komen en genieten van onze picknick. Nadat André Dumont in 1901 steenkool ontdekte, is het uitzicht van deze omgeving volledig veranderd. Tuinwijken, mijngebouwen, schachtbokken en terrils geven het landschap een nieuwe horizon. Ook nieuwe culturen deden hun intrede. De Lindeman, de moskee, de terril, allen zijn stille getuigen van het mijnverleden. Via Heusden centrum fietsen we verder richting Eversel en passeren we in Viversel de hoeve waar in 1317 het mirakel met de bloedende hostie startte. Eenmaal voorbij het Kasteel en de Wijers van Terlaemen keren we terug naar de brasserie The Wheels waar we kunnen nagenieten van een speciaal Wijerstoofpotje (inschrijven noodzakelijk) aan een democratische prijs van €15 p.p.


Genieten is de boodschap!

06/07/2017: Begeleide rondleiding op het Circuit Zolder

Begeleide rondleiding op het Circuit Zolder


(!Elke donderdag in Juli en Augustus)

De VZW Toerisme Heusden-Zolder organiseert naar jaarlijkse traditie gedurende de zomermaanden juli en augustus elke donderdagnamiddag een begeleide rondleiding op het Circuit Zolder.


De wandeling begint en eindigt bij de Brasserie The Wheels vlak naast de BMX-piste. Na een kennismaking met deze piste begeven we ons richting paddock zone. Onderweg ontdek je dan het verhaal achter de Sacramentskapel gelegen binnen het circuit. Aangekomen in de paddock zone krijg je de kans om een kijkje te nemen achter de schermen. Je wordt rondgeleid in de controlekamer waar elke cm van het circuit zorgvuldig in de gaten wordt gehouden. De trainingen op donderdagen maken het extra interessant. Na het bezoek aan de esplanade begeven we ons naar het museum. Hier kan je kennismaken met en genieten van een rijk gevuld verleden van deze mooie omloop en zijn rijke traditie. Van daar begeven we ons terug naar The Wheels waar je gratis kan genieten van een drankje (water, koffie of thee).


Belangstellende worden verwacht om 14.00 uur bij de Brasserie The Wheels Terlaemen 4 Heusden-Zolder. Deelname kan voor slechts 1 euro voor jongeren (-18j) en 3 euro voor volwassenen. Groepen moeten wel vooraf reserveren via het infokantoor toerisme, Vrunstraat 6 Heusden-Zolder, tel. 011 80 80 88 toerisme@heusden-zolder.be of via bert.sr.rodiers@gmail.com tel. 011 53 85 59 of 0498 79 31 55.


Hopelijk tot snel, VZW Toerisme Heusden-Zolder
www.vzw-toerisme-heusden-zolder.be
Info@vzw-toerisme-heusden-zolder.be

22/01/2017: Winterborrelwandeling naar de Kluis van Bolderberg

Winterborrelwandeling naar de Kluis van Bolderberg
Zondag 22 januari 2017


Naar jaarlijkse traditie organiseert de vzw Toerisme Heusden-Zolder op 22 januari 2017, de dag dat in Bolderberg de Sint-Antoniuskermis wordt gevierd, een Winterborrelwandeling naar de Kluis van Bolderberg.


Een mooie wandeling die je bovenop de berg beloont met een prachtig panorama op de vijvers en het kasteel van Terlaemen. Dit kasteel ligt in een 142 ha groot gebied waarvan 50 ha vijvers. De overige 92 ha omvatten dennen- en loofbossen en prachtige stukken heide. Niet voor niets is dit unieke verzicht een sterrenplekje van Heusden-Zolder.


Als de wandeling dat tikkeltje meer mag hebben, trek dan door naar de Kluis van O.L.-Vrouw van Loreto. De Kluis is de stille getuige van een zeer vrome geschiedenis die start in 1673. Je kan er genieten van een moment van stilte en aangepaste muziek. Kluisbewoner Pieter trakteert de bezoeker met subtiele psalmen en hymnen gezongen in de stilte van de kluis.


Warm je buiten op met overheerlijke streekdranken die de vzw Toerisme tussen 13 en 16 uur te koop aanbiedt. Glühwein, Koolputterke, Gagelborrel, warme soep, choco en hotdog zullen het innerlijke van de mens helpen versterken:  gezelligheid troef!


De wandeling start wandeling om 14 uur aan het infokantoor Toerisme, Vrunstraat, 6. Er kan vrij naar de Kluis gewandeld worden of onder begeleiding via een korte of een lange route.


Nagenieten doe je in de gezellige horeca waar Bolderberg rijk aan is. Of kan de openingskermis aan de kerk je ook bekoren?


En laat de auto en BOB maar thuis. Bolderberg is immers ook vlot bereikbaar met De Lijn (51).

Organisatie: vzw Toerisme Heusden-Zolder, www.vzw-toerisme-heusden-zolder.be
Info: Bert Rodiers: 011 53 85 59 of  0498 79 31 55